Şanlıurfa’da öne çıkan Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanları (STK) kentte ilk olma özelliği taşıyan Haliliye Belediyesi Sosyal Yardım Tesisini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Başkan Canpolat, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada “Bizler gücümüzü vatandaşlarımızsan ve sivil toplum örgütlerimizden alıyoruz” dedi.
Haliliye Belediyesinin sosyal belediyecilik örneklerinden olan ve kentte ilk, tek olma özelliği taşıyan Sosyal Yardım Tesisi kapılarını kentin öne çıkan Sivil Toplum Kuruluşları başkan ve temsilcilerine açtı. Tesisin işleyişi ile ilgili bilgi almak için bir araya gelen STK temsilcileri içerisinde aşevi, çamaşırhane, gıda ve giyim marketlerini barındıran sosyal yardım tesisini ziyaret etti.
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete; Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş, Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı İbrahim Halil Peltek, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şefik Bakay, Memleketçi Sanayici İş Adamları Derneği (MİSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Ömer Ağ, Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Serkan Arıcı, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade ve Yardım Gönüllüsü Yusuf Mert katıldı.
İncelemeler sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin kendileri için büyük önem arz ettiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:
Hep birlikte tesislerimizi gezdik. Tesislerimizi merak etmişler. Tesislerde sistemin nasıl işlediğini kendilerine anlattık. Bizler Haliliye Belediyesi olarak, ortalama günde 240 ila 280 aileye bire bir evlerine götürüp erzakları teslim ediliyor. Marketimizden kart sistemi ile vatandaşlarımızın ihtiyaç teminleri gerçekleştiriliyor. Yaklaşık 100 haneye bu sayı gittikçe artıyor. 2 bin, 2 bin 500 kişi olmak üzere aşevinden sıcak yemek günlük olarak götürülüp teslim ediliyor. Her gün Şanlıurfa genelindeki toplamda bin 800 civarındaki glüten ile ilgili çölyak hastasına bire bir günlük bir ekmek olmak kaydıyla teslimleri gerçekleştiriliyor.”
Koronavirüs salgının bulunduğu bu zorlu süreçte halkımızın yanında olmaya devam ettiklerinin altını çizen Başkan Canpolat, “Bir taraftan giyim yardımları, bir taraftan gıda yardımları ve diğer iş ve işlemler vatandaşlarımızın bu zorlu süreçte emirlerinde ve yanlarında olmaya devam ediyoruz. Biz gücümüzü vatandaşlardan, sivil toplum örgütlerinden alıyoruz. Sağ olsunlar onlarda Urfa’nın faydasına olan işlerde her zaman bir araya gelmiş tek yumruk olmuşlardır. Biz biriz beraberiz. Biz hep birlikte Şanlıurfa, hep birlikte Haliliye’yiz. Biz bize yeteriz” dedi.
PELTEK: SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI BUDUR
Tüm STK’lar adına açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı İbrahim Halil Peltek ise Haliliye Belediyesinde sosyal belediyecilik anlayışının hakim olduğunu kaydederek şu ifadelere yer verdi:
“Biz uzun zamandan beri Haliliye Belediyesinin sosyal faaliyetlerde bulunuşunu harfiyen izliyoruz. Takdir ediyor, takdirle karşılıyoruz. Bugün de bütün STK’larla birlikte buradaki sirkülasyonu yakinen tanıyıp, takip etmek için toplanmanmış bulunuyor. Benim burada elde ettiğim izlenim konu bir entegre tesis olması. Ve yoksul insanlara bire bir evlerine servis ederek yetişmesine ben burada tüm STK’lar adına tebrik edip kutluyorum Sayın Başkanı. Aşağı indiğimizde hijyenik kuralları içinde bir aşevi oluşu, bir üstte çamaşırhanenin oluşu, daha üstte marketin oluşu, daha üstte konfeksiyon anlamında gıdanın dışında. Bizzat yardım etmeleri. Bu koronavirüsü nedeniyle evlere bir bir yetişmeleri, gerek hastaların ekmekleri gerekse de gıda talepleri ile ilgili taleplerini telefonla siparişlerini evlerine teslim etmeleri son derece manidar işte sosyal belediyecilik anlayışının bu olduğu söylüyoruz ve takip ediyoruz.”